Makers & verhalen

Makers & verhalen

Met de groei van de winkel en het aantal exclusieve merken, zullen hier steeds meer verhalen te lezen en te zien zijn van de makers achter de producten.

T&C Oesterkaarsen
Dit originele natuurproduct wordt op ambachtelijke wijze gemaakt in Nederland. T&C zoekt de mooiste gebruikte Zeeuwse oesterschelpen uit en laat ze vullen met paraffine. Wanneer het kaarsvet opgebrand is, kun je ze opnieuw vullen met refill pearls en een lontje. Zo zijn deze gerecyclede oesters dubbel duurzaam in het gebruik! Voor de stabiliteit leg je ze op een stuk authentiek scheepstouw. De kaarsen zitten verpakt in echte oestermandjes. Dit is één van de leukste cadeautjes uit de winkel.

Dassie Artisan, waar design en fairtrade samenkomen. Al hun producten zijn daarnaast handgemaakt en ecofriendly. Dolly Gxoyiya maakt schitterende schalen, waaronder de Aged Nibble bowl uit onze collectie. Lees hier haar verhaal.

Van Puik Art, een jong merk uit Amsterdam dat werkt met opkomende designers, hebben we de Clork (klok van kurk) en de leren lamp Lloyd. De Nieuwe Heren hebben deze stoere lamp van verantwoord leer en volgens een ambachtelijk proces gemaakt. Dat ging met vallen en opstaan….

 

Trasj & Tea is born…
Het idee voor Trasj & Tea Boho Shop is in het voorjaar van 2016 geboren op Ibiza. Wat een tof eiland is dat! Die relaxte sfeer en dito mensen! Beetje yoga-en op de rotsen, gitaarspelen aan het strand, lekker eten met uitzicht op zee, dansen terwijl de zeemeermannen in het zwembad liggen… Ze noemen het niet voor niets het eiland van de moderne hippies.

De spullen die je op Ibiza tegenkomt hebben een bepaald sfeertje, ze noemen het ook wel boho of bohemian. Veel turquoise en felle kleuren, (vaak) handgemaakte producten van natuurlijke materialen en herkenbare symbolen als veertjes, oude munten en de bekende stierenkop. Deze mooie spullen zijn op lokale marktjes te koop, maar je ziet ze ook in kleine lunch- of koffietentjes. Zo’n mengconcept was er nog niet in Leiden. Een winkel in bohosfeer ook nog niet, dus één en één was twee!

Na een zomer vol businessplannen schrijven, beurzen bezoeken, marktjes afstruinen en een stressvolle pandenjacht was het 25 november zover: de deuren van Trasj & Tea gingen open. Ik ben heel trots op mijn winkel annex tea corner en op de mooie en verantwoorde spullen die er te vinden zijn. Ik deel dit moois & lekkers graag met jullie, dus kom een keertje langs.

Liefs, Marjolein