Blog

Bezinning en innerlijke onrust

Bezinning

Bezinning
Yoga in de natuur heeft iets spiritueels: hier yoga ik op Ibiza

In deze blog wil ik wat persoonlijke overpeinzingen delen. Daarvoor is het nu een mooi moment: januari is dé maand van bezinning, na alle overdaad van december. Om die reden organiseert de Maand van de Spiritualiteit tussen 15 januari en 12 februari ook allerlei activiteiten. Meditatieworkshops, dialogen tussen filosofen, de verkiezing van het beste spirituele boek enzovoort. Wie wil weten wat ze waar organiseren en wanneer, kan even op de site van de Maand kijken.

Voor bezinning hoef je niet super spiritueel te zijn. Zelf ben ik vrij nuchter. Niet gelovig, aura’s vind ik lastig want wetenschappelijk niet te bewijzen en voor mediteren ben ik te ongeduldig (daar is duidelijk nog winst te behalen). Maar ik mag graag een beetje filosoferen over het leven en ook de yogamat zie regelmatig van dichtbij. En yoga en spiritualiteit gaan goed samen.

Innerlijke onrust

Over mijn ongeduld ben ik nu aan het nadenken. Normaal is mijn primaire reactie om de boel aan te pakken of zelfs rigoureus om te gooien als iets niet snel of goed genoeg gaat, om maar verandering te bewerkstelligen. Want stilstaan is achteruitgang toch?! Ja, maar…. niet altijd. Er kan ook een dieperliggende onrust achter dat gejakker zitten. Waar komt dat vandaan? Een eigen winkel blijkt in ieder geval een goede leerschool.

Iets opbouwen wat tijd nodig heeft is voor mij een lastig proces. Heel de wereld – voor je gevoel – kijkt mee en je wilt succesvol zijn. En ik weet dat het normaal is dat het een paar jaar duurt voordat een nieuwe winkel echt lekker loopt. Maar AERGHHHH !!!  Ik heb constant de neiging om iets te veranderen, om te kijken wat dat oplevert. Zeker in zo’n rustige maand als januari. “Geen paniekvoetbal spelen”, zegt mijn vriend dan rustig en wijs en daar probeer ik me aan te houden.

Goeroe’s

kussensGeen ondoordachte aankopen doen die eigenlijk niet goed bij het winkelassortiment passen, niet wekelijks mijn website omgooien, niet met zogenaamde social media goeroes in zee gaan… Sinds ik één gratis webinar heb gevolgd, spamt Facebook me helemaal gek met dat soort lui. Ze willen hun ‘onmisbare’ diensten verkopen, maar ze geven me vooral het gevoel dat ik het nu niet goed doet. Daar word ik heel onrustig van.

Met dit inzicht staat me nog maar één ding te doen: laat het los en laat je niet van je eigen weg afkletsen. Misschien moet ik toch maar eens gaan mediteren. Daarvan is wetenschappelijk aangetoond dat het goed voor je (gemoedstoestand) is. En de perfecte kussens om dat op te doen, heb ik in overvloed in mijn winkel liggen! Als je me dus op de grond ziet zitten wanneer je binnenloopt, dan weet je wat ik aan het doen ben 😉

Liefs Marjolein

PS Wil jij je ook ergens over bezinnen? Deel het op Facebook want ik hoor het graag!

 

Marjolein Overmeer

Eigenaar Trasj & Tea

You may also like...