Fair Plaza
New in store

Bezoekje aan Fair Plaza

Fair Plaza

Mijn inkoopbeleid is simpel: de spullen in mijn winkel moeten verantwoord zijn. Vette bonus is als het in (de buurt van) Leiden wordt gemaakt.  Dat laatste ging niet lukken bij de Fair Plaza in Culemborg, maar veel moois hadden ze wel!

Fair plaza notitieboekje
Notitieboekjes uit Thailand

Deze week heb ik een bezoek gebracht aan de verantwoorde groothandel Fair Plaza. Een enorme hal met allemaal standjes met verantwoorde producten. Servies, vazen, speelgoed, wenskaarten, sjaals, sieraden en zelfs thee. Je kan het zo gek niet verzinnen of er is wel een fairtade variant van te vinden! Waarom nog ‘normaal’ winkelen, zou je zeggen…

Duurzaam

Ik ging me eigenlijk alleen even oriënteren, maar ik heb me niet in kunnen houden! Al meerdere klanten hadden naar notitieboekjes gevraagd en laat ik er in Culemborg nu stapels van zien liggen! Ik heb dus hele mooie Thaise meegenomen, handgemaakt van boombast met gedroogde bloemen in de kaft verwerkt. De bast die voor het papier is gebruikt, groeit na het pellen weer aan.

Fair Plaza Keep Leaf
De herbruikbare broodzakjes van Keep Leaf

Een ander product waar ik heel blij van word zijn de katoenen boterhamzakjes van Keep Leaf. Deze vrolijk geprinte zakjes zijn waterdicht en na gebruik natuurlijk te wassen. En ze passen veel makkelijker in je tas dan zo’n grote, harde broodtrommel! Verkrijgbaar in twee maten, voor kleine en grotere lunchpakketten of stukjes fruit.

In the mood for…Pasen!

Tafels vol schattige eierwarmerkonijntjes, beestjes voor aan de paastakken en kuikenvingerpoppentjes. Omdat het bijna Pasen is, kon ik ook die verleiding niet weerstaan… Ik ben gegaan voor de handgemaakt gelukseieren van keramiek. Lekker felle kleuren met daarin een grappig beestje, die je ook aan een Paastak kunt hangen. De eieren komen uit Mexico, waar mensen ze weggeven voor goed geluk. Mooie traditie…

Al met al was Fair Plaza het bezoek waard en ik ga snel weer terug voor meer. En voor nu ben ik benieuwd wat jullie van de nieuwe spullentjes vinden, dus kom snel langs of laat een berichtje achter.

Liefs, Marjolein

Fair Plaza gelukseieren
Handgemaakte gelukseieren uit Mexico

Marjolein Overmeer

Eigenaar Trasj & Tea

You may also like...