Blog

De leukste interieurtrends van 2018

Persoonlijk maakt veel kleur mij altijd erg blij, vandaar dat de winkel een bont kleurenpalet is. Gelukkig staat al die vrolijkheid ook op de trendlijstjes van 2018. Zo valt er extra veel te combineren!

bohemiandecor @ instagram https://www.instagram.com/p/Bd3pRN5HFcq/

Voor de liefhebbers van een zwart-wit interieur is dit niet het jaar helaas. Het bonte knalkleurenspektakel, wat zo specifiek is voor een interieur in bohemian stijl, was afgelopen jaar één van de grootste trends en dat zet in 2018 door. Drukke prints horen daar ook bij: geometrische prints  en prints met dieren en planten zien we terug op de kussens, de muren en in woonaccessoires.

En de natuurtrend laat op meer manieren van zet zich op meerdere vlakken door. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, rotan en natuursteen verfraaien de interieurs van komend jaar. Zet daarbij veel grote planten in je huis en maak het zo jungle als je zelf wilt!

Om de overdaad naar een nog hoger plan te tillen, kun je warme, zware materialen als fluweel gebruiken. Fluweel is echt niet meer weg te denken uit je interieur ( of uit je garderobe, just so you know) in het komende jaar.

Mag het wat minder?!

Voor de wat minimalistisch ingestelde mens zijn er ook genoeg trends om geïnspireerd van te raken. De Scandinavische look blijft nog wel even en dé kleur die dit jaar overheerst is Heart Wood, een warme rozetint. Heart Wood is fijn te combineren met andere pastelkleuren of juist te contrasteren met donkergroen of goud.

De trend die hieruit voortvloeit is colour blocking. In plaats van allerlei accessoires te gebruiken in verschillende prints en kleuren , bijvoorbeeld verschillende kussens op je bank, kun je ook kleurtegenstellingen in je interieur aanbrengen door meerdere felle, contrasterende kleuren naast elkaar te creëren.

Beide trends laten zich goed combineren met trend nummer drie: mix met vintage en retro meubels, prints en kleuren. De wat zachtere kleuren uit de jaren vijftig met de Scandinavische look en het okergeel en mosgroen uit de jaren zeventig met je bohemian interieur.

Kom voor meer inspiratie eens langs in de winkel. Mijn turquoise kussens, groene vaasjes, koperen accessoires, roze theekopjes of vintage meubels kunnen jouw interieur dé eigentijdse look geven die je zoekt.

Liefs, Marjolein

Marjolein Overmeer

Eigenaar Trasj & Tea

You may also like...