Detoxen op Tenerife
Blog

Detoxen op Tenerife: een aanrader

Detoxen op Tenerife

Detoxen op Tenerife de berg Hoewel half Nederland op de ijzers staat, zit ik nog een beetje met mijn gedachte bij mijn vakantie. Je zou het eigenlijk wel detoxen op Tenerife kunnen noemen, wat een heerlijk eiland is het toch! Ik kan het om meerdere redenen aanaden. Om te beginnen met het weer en de natuur. In het zuiden, aan de kust, schijnt de zon zo’n beetje altijd. En hoewel de thermometer nu 18 graden aangeeft is de gevoelstemperatuur een stuk hoger met die laaghangende zon. Ga je de bergen in, door loofbossen, naaldbossen en een ruig maanlandschap, dan kom je in de sneeuw terecht. En dat allemaal binnen een paar uur rijden.

Yogaretreat

Februari is een rustige maand voor winkeliers en bovendien is het weer hier vaak prut. Een mooi moment om er even tussen uit te piepen, nu de winkel het minst wordt gemist. Met een vriendin ben ik afgereisd voor een yogaretreat bij het kleinschalige Estilo Verde. Het lieve Italiaanse stel Silvia en Toti nodigt je bij hen thuis uit en er zijn nooit meer dan 4 gasten. Silvia geeft de yogalessen en Toti de meditatie en sound healing met klankschalen uit Tibet.

Nu ben ik best sceptisch, eerst zien dan geloven, maar dat was geen probleem voor Toti. Hij demonstreerde het effect op water in deze schalen, wanneer hij ze bewerkte. Als een malle begon het water in de schaal alle kanten op te springen. Dat zijn bewegingen ook effect hebben in je lichaam, dat grotendeels uit water bestaat, vond ik ineens niet zo’n gek idee meer… Of het blokkades heeft weggewerkt weet ik niet, maar erna was ik in ieder geval wel helemaal ontspannen.

De kunst van openheid

Madu Detox op TenerifeDit was niet het enige wat een goed effect had op mijn lijf. Ik heb namelijk nog nooit zo gezond en tegelijkertijd lekker gegeten als bij Silvia en Toti! Ze koken vegan of vegetarisch en het meeste komt vers uit de moestuin, van de fruitboom of uit de oven. Maar bovenal zijn ze onwijs vriendelijk en open, waardoor je je meer dan welkom voelt. Hun te schattige hondje Madú maakt de gezelligheid compleet.

Op het eiland heb ik helaas geen leuke spullen gevonden voor in de winkel, maar deze vakantie heeft me wel weer bewuster gemaakt. Hoe belangerijk een fijne sfeer (in de winkel) is en hoe positief het effect is dat we op elkaar hebben wanneer we ons open opstellen. Iets om op te letten, want ik wil nog weleens de kat uit de boom kijken. Zoals Silvia en Toti zeiden: als iedereen de mensen om zich heen met liefde behandelt, wordt de wereld uiteindelijk een liefdevolle plek voor allen. Een mooie gedachte, Namasté.

Liefs, Marjolein

Marjolein Overmeer

Eigenaar Trasj & Tea

You may also like...