postzegelschilderijtjes
Blog, New in store

Lokale makers gezocht!

Trasj & Tea heeft weer wat tofs in de collectie: lokale handgemaakte postzegelschilderijtjes! Maak jij ook iets leuks wat je wilt verkopen? Kom dan langs met wat voorbeelden. Wie weet krijgen jouw creaties een plekje bij ons in de winkel.

Oude duppies

dubbeltjesoorbellenDe Leidse Charlie zit achter de postzegelschilderijtjes. Onlangs stapte ze bij me binnen en ik was gelijk verkocht. Ze zijn super origineel! Leuk als cadeautje, om je eigen huis mee op te leuken en ook menig toerist gaat naar huis met een mooi Leids aandenken. Charlie maakt de schilderijtjes naar thema’s, dus allemaal verschillende postzegels van bijvoorbeeld Nijntje, het koningshuis, Rembrandt of met Hollandse klompen, kazen en molens.

Ook nieuw van Charlies hand zijn sieraden, gemaakt van oude guldens, kwartjes en duppies. Manchetknopen van centen uit je geboortejaar? Of een armband van kwartjes met een ketting van een knaak? Een origineel en persoonlijk cadeau, nietwaar? Kom neuzen, want ik heb heel veel verschillende jaren.

Shop in kaart

De lokale historicus en geschiedenisleraar Sjors Gillissen kon ik vorig jaar ook niet weerstaan. Zijn werk bedoel ik dan hè 😉 Daar liep ik tegenaan toen hij ermee op een vintagemarkt stond. Sjors maakt Leidse plattegronden, gedrukt op katoenen tassen, als poster en kaarten. De tassen en kaarten hadden we al, maar nieuw in de collectie is de plattegrond, met of zonder lijst. Het ontwerp ziet er op het eerste gezicht nogal grafisch uit, maar het is enorm gedetailleerd. Je blijft bekende dingentjes ontdekken en dat maakt ze onweerstaanbaar.

Plattegrond Leiden

Zo staan niet alleen de beroemde Leidse gebouwen erop, maar vind je ook winkelkarretjes op supermarktlocaties, een hoop fietsjes bij het station en bierglazen bij cafés. De plattegrond blijft zich ook ontwikkelen. Op die van vorig jaar stonden nog schepjes op de plek van de nieuwe Lammermarkt parkeergarage. En binnenkort krijgt Trasj & Tea haar eigen symbooltje op de kaart, hoe leuk is dat!

Dus maak jij ook iets moois en creatiefs met de hand en zou je dat willen verkopen? Laat het me zien! Je hebt een streepje voor als je werk een Leids thema heeft en/ of gemaakt is van gerecyclede materialen.

Liefs, Marjolein

Marjolein Overmeer

Eigenaar Trasj & Tea

You may also like...