Blog

Made in Leiden

Moos’ Tassen van gerecycled leer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor Trasj & Tea probeer ik zoveel mogelijk mooie fairtrade merken te strikken. Dassie Artisan is daar een goed voorbeeld van. De Engelse oprichters, Roxi & David, maken afspraken met lokale ambachtslieden over goede arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon. De Britten gaan ook een paar keer per jaar langs bij de werkplaatsen dus ze hebben goed zicht op wat er gebeurt.

Maar helemaal zeker weten doe je het natuurlijk nooit, in het verre Leiden. Behalve bij de lokaal gemaakte producten. De dames van Moos maken de mooiste tassen van afgedankt leer. Elke tas is uniek en de prijzen zijn supervriendelijk. De getalenteerde Lucia Rafanelli, Italiaanse van geboorte maar al jaren woonachtig in Leiden, maakt super toffe schilderijen. Wel twee stuks, een drieluik krokodil en een flamingo in twee delen, leuken de shop op.

Retroklok
Tegenwoordig heb ik ook hangklokken van Van Kan in de winkel hangen. Met de maker, Theo van Kan, heb ik nog samen in de Leidse collegebanken gezeten. En in de kroeg want wie Geschiedenis studeerde had wel tijd voor een biertje. Theo heeft dus wel een streepje voor, maar daarnaast maakt hij gewoon hele vette retro klokken. De pastel klokkasten passen helemaal bij het interieur van nu!

Ook de moeite van het vermelden waard zijn de vegan chocoladerepen van Choco & Things. Op zich een Amsterdams merk, maar ze worden bij de Leidse DZB verpakt door mensen met een beperking. Niet alleen lekkere maar ook sociaal verantwoorde choco dus bij Trasj & Tea. Leiden heeft het leukste & lekkerste 😉

Liefs, Marjolein

Marjolein Overmeer

Eigenaar Trasj & Tea

You may also like...