Blog

Originele cadeau’s voor (h)eerlijk avondje: plantjes vintagestyle!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jullie weten al dat de leukste verantwoorde cadeautjes te vinden zijn bij Trasj & Tea. Maar om jullie nog originelere cadeautjes te kunnen aanbieden, ben ik zelf aan de knutsel gegaan. En dat was me toch een partij leuk, je zou het zelf eens moeten proberen!

Voor wie daar geen tijd voor heeft: het resultaat staat op je te wachten in de winkel. En voor de rest leg ik de komende paar blogs uit wat ik heb gemaakt en hoe. Ik begin met een makkelijke: originele plantjes. Hier heb je voor nodig: kop en schotels, plantjes, montage kit, eventueel een beetje potgrond.

 

 

Stap 1: Ga op zoek naar plantjes die weinig water nodig hebben, zoals cactusjes of vetplantjes (ook bij Trasj & Tea te koop). Ze mogen niet te groot zijn, anders passen ze niet in vintage theekopjes!

 

Stap 2:  Zoek op rommelmarkten, bij je oma in de kast of bij Trasj & Tea naar oude kop en schoteltjes. Veel bling of bloemetjes, hoe fouter, hoe leuker! Let erop dat ze hoog genoeg en niet te breed zijn om je plantjes in te doen. 

 

Stap 3: Waarschijnlijk passen de plantjes niet precies in de theekopjes, dus het staat mooier als je ze uit de potjes haalt. Doe ze in de theekopjes en voeg eventueel wat potgrond toe.

 

Stap 4: Plak vervolgens met montagekit het theekopje vast op het schoteltje. Goed aandrukken, even wachten en tadaaaa! Een superleuk én uniek cadeautje! Of je houdt het gewoon lekker zelf 🙂

TIP: Niet te veel water geven, want dan verdrinkt je plantje. Er zit natuurlijk geen gaatje in het theekopje.

 

Veel plezier ermee! In de volgende blog vertel ik hoe je zelf originele kaarsen maakt.
Liefs, Marjolein

 

Marjolein Overmeer

Eigenaar Trasj & Tea

You may also like...