Blog

Toedeloe 2017, fijne jaarwisseling allemaal!

 

Wat een spannend en leuk jaar was dit! Met Oudejaarsavond in aantocht – staan de bubbels al koud en de oliebollen klaar?? – is het tijd voor een mijmerende terugblik. Deze mooie momenten van Trasj & Tea uit 2017 wil ik graag met jullie delen.

Feestje
Het begon allemaal met de Grand Opening in januari. Hoewel de winkel al open was in december, sloot ik de deuren weer om een keukentje te laten installeren. Een week later was de Tea Corner een feit! Dit ging gepaard met veel bezoekers, ballonnen, wijn, muziek en gezelligheid tot in de late avond.

Valentijn
Met de Tea Corner kreeg ik ineens een ander soort publiek in de winkel… Schattige stelletjes die boven een kopje thee verliefd in elkaars ogen zaten te kijken. Ik voelde me soms net Robert ten Brink want All you need is loooove!

Marktvrouw
Naast de winkel zelf, besloot ik ook mee te doen aan de vintagemarkt in de Herenstraat op 5 mei. Nooit gedacht dat het zooo koud kon zijn in mei! Mijn lieve ouders kwamen extra sjaals en handschoenen brengen, aangezien ik al blauw aanliep. Maar het was een super gezellige dag met weer veel nieuwe mensen blij gemaakt met mijn mooie spullen.

Eindelijk zon
In de zomer merkte ik voor het eerst hoeveel toeristen er eigenlijk naar Leiden komen! Duitsers, Amerikanen, Russen, Italianen, dagjesmensen uit Nederland.. Ze wandelden allemaal door de pittoreske straatjes van onze stad. Blij verrast waren ze met de leuke winkeltjes zoals Trasj & Tea. En niet te vergeten met mijn heerlijke home made ice tea waarvan ze genoten op mijn miniterras.

Schatzoeken
Na de zomer is het beurzentijd voor winkels en ik mocht weer op jacht naar verantwoorde merken. Het zoeken naar nieuwe én vintage spullen is toch wel één van de leukste aspecten van een eigen winkel hebben. De kick als je dan wat tofs vindt! Dit najaar liep ik bijvoorbeeld tegen het leuke Nederlandse merk ENGEL. aan. Zij maken servies van bamboe en laat ik nu net op zoek zijn naar gebakbordjes…

Help!
En omdat het allemaal bij elkaar best veel werk bleek, ik ben ook nog wetenschapsredacteur, besloot ik hulp in te schakelen. Best een stap, voor een nieuwe winkel, maar ik ben er erg blij met Sanne. Veel van jullie kennen haar al van Moos, de handgemaakte tassen van gerecycled leer die ik ook verkoop. Maar sinds het najaar is Sanne dus ook op donderdag te vinden in de winkel.

Deel geluk
Met de winkel heb ik ook meegedaan met enkele activiteiten in de stad. Het meest positieve en ontroerende evenement vond ik de Geluksroute in november. Iedereen die wilde kon geluk uitdelen of juist ergens halen. Bij mij kreeg je een stekje van de enorme hangplant, die nogal snel groeit en veel bewondering oogst. Ik was op het idee gekomen nadat een klant een stekje wilde, omdat haar overleden oma ook zo’n plant had gehad. Ik deel dit geluk trouwens nog steeds met liefde uit, dus kom gerust een stekje halen.

Feest!
En toen was het alweer december, de maand van lichtjes, feest en gezelligheid! Het begon met de intocht van de Sint, die door de straat trok, vervolgens met het optuigen van de kerstboom en een hele gezellige eerste verjaardag van de shop. En als afsluiter de kerstdrukte waarbij ik heel veel klanten blij heb kunnen maken met mooie cadeautjes voor hun familie, geliefden en vrienden. En dat, lieve mensen, is waar ik uiteindelijk ook blij van word. En met een beetje winst natuurlijk, anders halen we het einde van 2018 niet  😉

Ik wens iedereen een hele gezellige jaarwisseling en een mooi & liefdevol 2018! De winkel is na Oud & Nieuw een paar dagen dicht. Zaterdag 6 januari horen jullie weer van mij. Tot volgend jaar!

Liefs, Marjolein

Marjolein Overmeer

Eigenaar Trasj & Tea

You may also like...