Keep leaf
Blog

Back to school/ work/…

Vakantie voorbij, back to…

De vakantie is weer voorbij… Je kruipt binnenkort weer in de schoolbanken, achter je computer of waar je je werk dan ook maar uitvoert. Om jouw leed en dat van het milieu een beetje te verzachten, zet ik hier wat handige hulpmiddelen uit onze shop op een rijtje.

Keep leaf

De meeste Nederlanders lunchen met boterhammen, vaak meegenomen van huis. Maar om die plastic soep in de oceanen aan banden te leggen, moeten we toch minder plastic gaan gebruiken. Waar beter te beginnen dan bij je Potje Amsterdamboterhamzakjes? Keep Leaf, een fairtrade merk, heeft wasbare boterhamzakjes met leuke prints ontwikkeld. Na gebruik kun je ze uitspoelen met de hand of in de vaatwasser stoppen. Ik heb 5 leuke kleurrijke prints in de winkel liggen, dus kom er eentje halen en help het milieu!

Potje Amsterdam

Naast boterhammen, neem je natuurlijk ook drinken mee. Potje Amsterdam, een dubbelwandige fles van glas, is hier perfect voor. Het houdt je warme drank warm en de koude koel, met behulp van een extra beschermhoes. Extra handig is het zeefje, wat je er uit kunt halen. Stop wat theeblaadjes of vruchten met water in de fles, en bij het uitschenken blijven de blaadjes en pitjes achter in de fles. Dus weg met die petflessen en go Potje Amsterdam!

Vakantiegevoel

FotolijstjeVind jij het ook zo jammer dat je binnen een week na thuiskomst alweer vol in de ratrace zit? Je vakantie lijkt al snel weer vergeten. Nog niet zo lang geleden had je tenminste nog de vakantiefoto-avond. Je moest wachten totdat je foto’s ontwikkeld waren en dan zat je met z’n allen die hele vakantie weer opnieuw te beleven! Organiseer gewoon een vakantiefoto-avond, ook al is het met digitale foto’s, en print de mooiste uit. Met deze zomerse handgemaakte fotolijstjes, hou jij dat vakantiegevoel nog wel even vast!

Slow Down

Slow downDat ontspannen tempo van een vakantie, alles mag en niets moet, dat mis ik altijd het meest als ik weer thuis ben. Om ervoor te zorgen dat je niet gelijk weer gaat hollen als je terug bent, kun je een duidelijke reminder op een prominente plek neerzetten. Een goed voorbeeld is de schattige Slow Down schildpad. Dit fairtrade beeldje van keramiek herinnert je eraan om tussen de bedrijven door weer even stil te staat en gas terug te nemen. Dat gestress is namelijk nergens goed voor: adem in, adem uit…

En mocht dat niet genoeg zijn, kun je ook drastischer onthaast-maatregelen nemen. Ervoor kiezen om even naar buiten te gaan en te schommelen bijvoorbeeld! In mijn geval zijn het meestal de dingen die ik mezelf opleg die stress veroorzaken. Maar het hoeft niet allemaal vandaag en met een beetje mazzel lost een probleem zichzelf wel op. En zo niet: Vak dis, nu ga ik schommelen!

vakantie voorbij

Liefs, Marjolein

Marjolein Overmeer

Eigenaar Trasj & Tea

You may also like...