Makers en verhalen

Met de groei van de winkel en het aantal verantwoorde merken, zullen hier steeds meer verhalen te lezen en te zien zijn van de designers en makers achter onze mooie en verantwoorde producten.

MOOD of the DAY soap

MOOD of the DAY soapDe Griekse Yanis en Marina zijn in 2012 begonnen met The Cool Projects. In hun bedrijf, dat op het schitterende eiland Aegina ligt, maken ze handmatig milieuvriendelijke kwaliteitszeep. Deze heerlijke zeepjes op basis van olijfolie zijn vegan en bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Ze komen in zeven verschillende geuren die passen bij je gemoedstoestand. Heb je stress? Neem dan de CALM, dat jasmijn en lavendel bevat en een kalmerende werking heeft. Geniet ervan!

T&C Oesterkaarsen

T & C oesterkaarsenDit originele natuurproduct wordt op ambachtelijke wijze gemaakt in Nederland. T&C zoekt de mooiste gebruikte Zeeuwse oesterschelpen uit en laat ze vullen met paraffine. Wanneer het kaarsvet opgebrand is, kun je ze opnieuw vullen met refill pearls en een lontje. Zo zijn deze gerecyclede oesters dubbel duurzaam in het gebruik! Voor de stabiliteit leg je ze op een stuk authentiek scheepstouw. De kaarsen zitten verpakt in echte oestermandjes. Dit is één van de leukste cadeautjes uit de winkel.

 

Dassie ArtisanDolly Gxoyiya Dassie ArtisanDassie Artisan

Bij het merk Dassie Artisan komen design en fairtrade samen. Al hun producten zijn daarnaast handgemaakt en milieuvriendelijk. Dolly Gxoyiya maakt schitterende schalen, waaronder de Aged Nibble bowl uit onze collectie. Lees hier haar verhaal.Makers en verhalen

Lloyd lamp Puik

PUIK

Van PUIK, een jong merk uit Amsterdam dat werkt met opkomende designers, hebben we de Clork (klok van kurk) en de leren lamp Lloyd. De Nieuwe Heren hebben deze stoere lamp gemaakt van verantwoord leer en volgens een ambachtelijk proces. Dat ging met vallen en opstaan, zo vertellen ze….

 

 

Ilias Ernst Clork 2018 from Puik on Vimeo.

Trasj & Tea is born…

Ibiza zeeHet ontstaan van de winkel hoort ook bij de verhalen. Het idee voor een Boho Shop is in het voorjaar van 2016 geboren op Ibiza. Wat een tof eiland is dat! Die relaxte sfeer en dito mensen! Beetje yoga-en op de rotsen, gitaarspelen aan het strand, lekker eten met uitzicht op zee, dansen terwijl de zeemeermannen in het zwembad liggen… Ze noemen het niet voor niets het eiland van de moderne hippies.

De spullen die je op Ibiza tegenkomt hebben een bepaald sfeertje, ze noemen het ook wel boho of bohemian. Veel turquoise en felle kleuren, (vaak) handgemaakte producten van natuurlijke materialen en herkenbare symbolen als veertjes, oude munten en de bekende stierenkop. Deze mooie spullen zijn op lokale marktjes te koop, maar je ziet ze ook in kleine lunch- of koffietentjes. Zo’n mengconcept was er nog niet in Leiden. Een winkel in bohosfeer ook nog niet, dus één en één was twee!

Festival IbizaNa een zomer vol businessplannen schrijven, beurzen bezoeken, marktjes afstruinen en een stressvolle pandenjacht was het 25 november zover: de deuren van Trasj & Tea gingen open. Ik ben heel trots op mijn winkel annex tea corner en op de mooie en verantwoorde spullen die er te vinden zijn. Ik deel dit moois & lekkers graag met jullie, dus kom een keertje langs.

Liefs, Marjolein